Opis
Pracownicy Katedry Biochemii i Analizy Żywności prowadzą zajęcia dla studentów Uniwersytetu Przyrodniczego studiujących wiele kierunków. Poniżej znajduje się lista obecnie prowadzonych zajęć:
Kierunek: Technologia żywności i żywienie człowieka (I stopień)
- Analiza żywności
- Chemia żywności
- Biochemia składników żywności
- Nowoczesne metody analityczne w laboratorium przemysłu spożywczego
- Przetwórstwo surowców roślinnych
Kierunek: Technologia żywności i żywienie człowieka (II stopień)
- Kierunki rozwoju przetwórstwa i analityki żywności
Kierunek: Jakość i bezpieczeństwo żywności (I stopień)
- Podstawy analizy i oceny jakości żywności
- Przemiany i funkcje składników żywności
Kierunek: Dietetyka (I stopnia)
- Analiza i ocena jakości żywności
- Chemia żywności
- Biochemia ogólna i żywności
Kierunek: Dietetyka (II stopnia)
- Immunologia
Kierunek: MSc in Food Science and Nutrition (studia anglojęzyczne)
- Advanced food analysis
- Antioxidants in food
- Quality and safety in food production
- Comprehension in food processing and human nutrition
- Selected topics in food technology and human nutrition
- Enzymes in food
Szkoła doktorska
- Seminarium interdyscyplinarne
- Seminarium literaturowe
- Seminarium metodyczne i zajęcia fakultatywne (z wizytującymi Wydział gośćmi)
- Seminarium wynikowe
- Wykłady monograficzne z zakresu analityki żywności
- Warsztaty z immunologii