Dydaktyka

Opis

Pracownicy Katedry Biochemii i Analizy Żywności prowadzą zajęcia dla studentów Uniwersytetu Przyrodniczego studiujących wiele kierunków. Poniżej znajduje się lista obecnie prowadzonych zajęć:

Kierunek: Technologia żywności i żywienie człowieka (I stopień)

  1. Analiza żywności
  2. Chemia żywności
  3. Biochemia składników żywności
  4. Nowoczesne metody analityczne w laboratorium przemysłu spożywczego
  5. Przetwórstwo surowców roślinnych

Kierunek: Technologia żywności i żywienie człowieka (II stopień)

  1. Kierunki rozwoju przetwórstwa i analityki żywności

Kierunek: Jakość i bezpieczeństwo żywności (I stopień)

  1. Podstawy analizy i oceny jakości żywności
  2. Przemiany i funkcje składników żywności

Kierunek: Dietetyka (I stopnia)

  1. Analiza i ocena jakości żywności
  2. Chemia żywności
  3. Biochemia ogólna i żywności

Kierunek: Dietetyka (II stopnia)

  1. Immunologia

Kierunek: MSc in Food Science and Nutrition (studia anglojęzyczne)

  1. Advanced food analysis
  2. Antioxidants in food
  3. Quality and safety in food production
  4. Comprehension in food processing and human nutrition
  5. Selected topics in food technology and human nutrition
  6. Enzymes in food

Szkoła doktorska

  1. Seminarium interdyscyplinarne
  2. Seminarium literaturowe
  3. Seminarium metodyczne i zajęcia fakultatywne (z wizytującymi Wydział gośćmi)
  4. Seminarium wynikowe
  5. Wykłady monograficzne z zakresu analityki żywności
  6. Warsztaty z immunologii