Blogi

Miody pod lupą

Polski

Z radością informujemy o książce naszej koleżanki dr inż. Marty Burzyńskiej, która zawiera kompleksowe opisy miodów gatunkowych dostępnych w Polsce i nie tylko. Publikacja została nagrodzona medalem na międzynarodowym kongresie Apimondia w Chile. Pani Dr Burzyńska pod kierunkiem Prof. UPP dr hab. Doroty Piaseckiej-Kwiatkowskiej zrealizowała w naszej Katedrze pracę magisterską, a następnie doktorską dotyczącą immunoreaktywności polskich miodów nektarowych. Gratulujemy koleżance!!

Nowa publikacja-Journal of Agricultural and Food Chemistry

Polski

Nowa publikacja:

Drabińska N., Siger A., Majcher M., Jeleń H.

Combining Targeted Metabolomics with Untargeted Volatilomics for Unraveling the Impact of Sprouting on the Volatiles and Aroma of False Flax (Camelina sativa) Cold-Pressed Oil

Journal of Agricultural and Food Chemistry 2024, 72/33

Więcej informacji w repozytorium UPP:

https://sciencerep.up.poznan.pl/entities/publication/0d761ed0-10ac-48af-ab7a-432d3f4235b3/details

Nowa publikacja-International Agrophysics

Polski

Nowa publikacja:

Rusinek, R., Dobrzański Jr. B., Gawrysiak-Witulska M., Siger A., Żytek A., Karami H., Umar A., Lipa T., Gancarz M.

Effect of the roasting level on the content of bioactive and aromatic compounds in Arabica coffee beans

International Agrophysics 2024, 38(1): 31-42

Więcej informacji w repozytorium UPP:

https://sciencerep.up.poznan.pl/entities/publication/a5fa7d28-d228-492e-b310-7af3e295d4f7/details

Strony

Subskrybuj RSS - blogi